Nieuws uit Ontmoetingshuis JOTA 

 

JOTA
Ooit wel eens meegedaan in een waterorkest? De mensen, die naar JOTA kwamen op Wereldvluchtelingendag weten intussen wat een waterorkest is en hoeveel plezier je samen kunt maken. Zelfs zoveel, dat één van de aanwezige vluchtelingen na afloop zei, dat ze de hele avond niet aan haar zorgen had hoeven denken. En een andere vluchteling ging halverwege zijn fluit en handtrommel halen, want van te voren had hij zoveel last van stress, dat hij verwachtte niet te kunnen spelen. Zo’n 30 mensen, zongen samen, maakten muziek en genoten van lekkere Syrische hapjes. “Muziek verbindt” luidde het thema en daar was geen woord Spaans bij.

 

High tea

Op verzoek van twee jonge vrouwen onderzochten we mogelijkheden om contact te leggen tussen mensen van onder de 50 met alleen een lichamelijke beperking. Een high tea leek hen een aantrekkelijk middel om dat te bereiken. Zelf zochten ze de recepten bij elkaar en verspreidden flyers op plaatsen waar men verwachten kan, dat mensen met een handicap komen, zoals bij de fysiotherapie. Op de morgen van 3 juli werden alle hapjes klaargemaakt, die ‘s middags op het buffet terecht kwamen, samen met theetjes en andere drankjes. Helaas viel de opkomst erg tegen. Maar mensen, zoals zij, die vaak te maken hebben met tegenvallers, laten zich niet zomaar uit het veld slaan. Dus na de vakantie staat een nieuwe datum gepland en dan gaan we het weer proberen. Intussen gebruiken we onze netwerken om meer mensen te wijzen op deze ontmoeting.

 

Zomerfair

De Oostburgse winkeliersvereniging heeft het initiatief genomen om een zomerfair te houden in het centrum van Oostburg. Er zullen activiteiten zijn voor jong en oud en kraampjes van bekende en onbekende ondernemers. Een dag vol gezelligheid en ook JOTA doet mee. We willen onze organisatie en activiteiten op een aantrekkelijke manier presenteren. Om dat te versterken worden er buiten pannenkoeken gebakken, dan krijgen de bezoekers er meteen lucht van, dat er iets aantrekkelijks te beleven is.

 

JOTA-jong, filmavonden

Vorig jaar werd door de Stadsraad van Oostburg en JOTA-jong samengewerkt om te komen tot open air filmavonden voor kinderen en jongeren. Dat was zo’n groot succes, dat dat dit jaar zal worden herhaald. Op 18 en 25 juli om 20.00 uur wordt er op het plein voor JOTA een film gedraaid voor alle leeftijden. Zelf stoelen en kussentjes meenemen om op te zitten. Je betaalt € 2,50 en dan krijg je ook nog een glas fris en natuurlijk popcorn.

 

Sociaal spreekuur

Voor mensen, die problemen hebben met het verkrijgen van financiële ondersteuning van de overheid, of het invullen van formulieren, is er twee keer per maand een sociaal spreekuur in JOTA. Elke 2e en 4e woensdag van de maand, van 10.30-11.30 u kunt u binnenlopen en zijn er vrijwilligers van JOTA om naar u te luisteren en met u mee te denken over hoe uw probleem opgelost kan worden. Maar u kunt ook bellen 06-533 07203

 

Vakantietijd, JOTA extra open

Nu de vakanties zijn begonnen, is JOTA vaker open. Ook toeristen ontvangen we met plezier. Zij brengen weer een andere wereld binnen, die zich bijna ongemerkt vermengd met de wereld van onze trouwe gasten.

En weet u wat zo leuk is: veel mensen zijn geinteresseerd in het verhaal achter JOTA. Dat nemen ze dan weer mee naar huis en wie weet inspireert het anderen om ook zoiets te beginnen. In juli en augustus zijn we maandag vanaf 12.00 uur en dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur open.

 

Agenda:

11 juli, 10.30 u sociaal spreekuur

11 juli, 16.30 u, Taizéviering

12 juli, JOTA-aan tafel

             voorgerecht: Tomatensoep

             hoofdgerecht :Spinazie met rabarber en romige kaassaus pasta en wortelsalade

             nagerecht: Chocoladerisotto

14 juli, Zomerfair in Oostburg en vanaf 11.00 pannenkoeken in JOTA

18 juli, 13.30 breicafé

18 en 25 juli, 20.00 u, Open air filmavonden