Protestantse Gemeente 'De Brug' te Oostburg

 

 

 

BERICHT VAN DE KERKENRAAD

 

PG “de Brug” nodigt haar leden uit om gemeenteleden voor te dragen als jeugdouderling en als ouderling-kerkrentmeester.

Jeugdouderling

Heb jij affiniteit met de wereld van de jongeren en voel je je thuis in de wereld van sociale media, maar herken je ook de serieuze ondertoon bij heel veel jongeren naar de zin van het leven? Dan is jeugdouderling misschien wel wat voor jou! We zoeken iemand die het leuk vindt om te zoeken naar goede wegen om in contact te komen met jeugdigen van 1 tot ongeveer 25 jaar om het jeugdwerk binnen onze gemeente gestalte te geven. Kindernevendienst, jeugdcatechese, jeugdkerk, kinder- en jongerendienst zijn een aantal activiteiten. Naast structurele activiteiten wordt er ook gezocht naar projectmatige aanpak.

Spreekt het je aan om het geloof ook/juist in de wereld van de jeugd vorm te geven? Het kan zijn dat je alleen projectmatige of seizoensgebonden tijd kan vrijmaken. Het takenpakket is vast te stellen in overleg met ds. Aart van Houweling (avanhvdm@zeelandnet.nl). Ook een duo-ambt is mogelijk. Voor informatie kan je terecht bij onze huidige jeugdouderling Jacco Basting (jaccobasting@hotmail.com) in samenspraak met onze predikant, ds. Aart van Houweling.

 

Ouderling-kerkrentmeester

Als ouderling-kerkrentmeester houd je je bezig met allerlei “aardse zaken” die met de kerk te maken hebben. Met het team van kerkrentmeesters ben je verantwoordelijk voor alles wat met de gebouwen en de financiën te maken heeft. Samen draag je zorg voor het onderhoud. Bovendien mag je als kerkenraadslid meewerken aan alle beleidszaken en draag je zorg voor de kerkdiensten. Ook over dit takenpakket valt te onderhandelen. Voor informatie kan je terecht bij ouderling-kerkrentmeester Ad Stoffels (aj.stoffels@zeelandnet.nl).

 

Herken je een gemeentelid met voor één van deze ambten benodigde talenten, dan kan je haar of hem uiterlijk 15 november aanstaande voordragen bij de scriba van de kerkenraad, Ina Basting: scriba@kerkpleinoostburg.org. Het is ook mogelijk om een briefje in een bus in de hal van de kerk deponeren. Dit kan op de zondagen 7 en 14 november.

Graag duidelijk aangeven voor welk ambt je de persoon opgeeft!

 


Belastingaftrek

Let op: Uw bijdrage aan kerkbalans komt in aanmerking voor belastingaftrek: Als u meer dan 1 % van uw verzamelinkomen en tevens meer dan € 60 aan giften per jaar uitgeeft is het meerdere  tot maximaal 10 % van het verzamelinkomen aftrekbaar. Als u ervoor kiest uw bijdrage gedurende vijf jaar vast te leggen is zelfs het gehele bedrag aftrekbaar. Formulier en uitleg kunt u
hier downloaden.

 

 

 

Voor nieuws van de ZWO-commissie: klik hier  . ;
Klik hier als u ons beleidsplan 2012 - 2016 wilt bekijken.  

 

Neemt u eens een kijkje op de websites van (een aantal van) onze "medeclustergemeenten". U vindt de links onder "handige links"  
Voor nieuws van de Protestantse Vrouwengroep Samen Sterk: klik hier